Självkänsla genom träning

Att träna påverkar inte bara din kropps utseende även ditt mentala utseende, om man kan beskriva det så. Detta gör att vi ser bättre ut i andra människors ögon.

- När du mår bra ser du bättre ut
När man tränar producerar vi fler måbra hormoner som dopamin, serotonin och endorfiner. En människa som mår bra, ser atomatiskt mycket bättre ut än en människa som mår dåligt.

- Du blir piggare
Man säger ofta att man vill behålla glöden, livsglädjen. När du är piggare får du en större livsglädje och när du är piggare får du mer energi att göra roliga saker och detta gör oss mer intressanta som människor.

- Din utstrålning
Du ser fräschare och får en härligare utstråling, det lyser mer om dig. Detta kan leda till att du sticker ut ur mängden, men verkligen på ett positivt sätt. Här syns glöden tydligt.

- Komplimanger
Detta är ingenting som endast du kommer se, folk i din omgivning ser det. Visst ska man endast träna för sin egen skull, men det finns inget fel i att få komplimanger för sin träning. Detta är en väldigt rolig del i processen som faktiskt sker, visst kan detta ta ett tag innan folk ser. Du kommer inte lägga märke till din utvekling på samma sätt som de som finns i din omgivning eftersom att du ser processen steg för steg. Men dom kommer se, och även om alla inte säger det till dig så säger dom det till människor i din omgivning.
Ett exempel på ett sms jag fick: "Värst vad sportig och snygg då såg ut då din hurtbulle! (:" En komplimang kan göra enorm skillnad, och vilken motivation man får att faktiskt fortsätta av detta. En komplimang av en klasskompis, lärare, arbetskamrat. Allt kommer höja ditt självförtroende och din självkänsla.

- Tränad VS Otränad
Även om du inte tränar dig smal, eller satsar på viktminskning så får du en snyggare kropp. Den är mer sammanhängande och kommer inte vara lika "sladdrig". Du får snygga kurvor istället för fettvalkar. Du kommer även bli mer säker på din kropp. Det är jag, även om jag endast har gått upp i vikt under tiden jag har tränat nu under hösten så ser jag skillnad.







Endast du kan bestämma om du är nöjd med din kropp eller inte, förändra dig inte för att någon annan vill det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0